2018 FENOMENİ ROSE KAPLAMA

Bu yıl içerisinde mobilya aldıysanız veya alma niyetindeyseniz mobilyalarda kullanılan rose renk metaller mutlaka ilginizi çekmiştir. 2018 yılında hızlı bir yükseliş yaşayan metalin bu ışıltılı rengi çok beğenildi ve bu rengi hakkıyla tasarımlarında kullanan firmalar ciddi satışlar yaptılar. Halk arasında roz renk mobilya roz renk metal kaplama olarak da anılan bu rengin aslı rose metal kaplamasıdır. Gül pembesine çok benzeyen bu renk ismini İngilizce gül anlamına gelen rose kelimesinden alır. Metalin bu alışılmadık rengi lüksün yeni simgesi haline geldi. Alışık olduğumuz altın sarısı parlak kaplamanın tahtını elinden alan rose kaplama hemen hemen her tarz mobilyada kullanılmaktadır.

Rose renkli metalin bu denli benimsenmesinde ve popüler olmasında Gesd Mobilya büyük rol sahibidir. Dünyada olup bitenleri yakından takip eden firma henüz dünyada bile kullanımı bir elin parmağını geçmezken keşfetmiş ve bu rengin bugününü öngörmüştür. Uzun süren Ar-Ge çalışmaları neticesinde rose renginin en güzel tonunu metal nakşetmeyi başaran firma Türkiye’de bir ilke imza atmıştır. Daha sonraları birçok markanın mağazasında bu rengin benzerlerini görsekte bu firmalar bakır sarısına benzeyen renklerin ötesine geçememiştir. Bu rengin en büyüleyici tonunu ve kalitesini görmek istiyorsanız bunun tek adresi var o da bu rengin öncüsü Gesd Mobilya’dır. Metal kaplamalı mobilya almayı düşünüyorsanız dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar var. Dediğimiz gibi birçok markanın mağazasında metal kaplamaları görüyoruz ama altın renkli veya rose renkli metal kaplamalar ne kadar dayanıklı, çizilmelere karşı ne kadar mukavemetli, paslanma ve küflenme yapar mı? Sektörün önde gelenleriyle yaptığımız söyleşilerde; müşterilerin metal kaplamalı ürünlerden çok mağdur oldukları bilgisini aldık. En çok müşteri şikayetlerinin ilk sıralarında metal kaplamanın kabardığı, kaplamanın çatladığı, renginin karardığı ve yumuşak bir bezle bile silindiğinde derin çiziklerin oluştuğu yönünde. Bu konuda mağdur olunmaması için müşterilerin dikkatli davranmalarını ve bilmediğiniz mağazalardan bu denli teknoloji gerektiren ürünleri almamanızı öneriyoruz.

Yetkililer metal kaplamanın uzun, meşakkatli ve maliyetli bir işlem olduğunun altını önemli çiziyorlar. Bu yüzden metal kaplamalı ürünlerin Gesd Mobilya gibi bu işin üstadı mağazalar gibi mağazaları gezip ortalama bir fiyat almanızı ve bu fiyatların altındaki ürünlerden mutlak suretle uzak durmanız mağdur olmamanız açısından önemli.

Paylaş